Asociația de Educație Prenatală

PREGĂTIREA PARENTALITĂȚII

Sun in hands. Conceptual design.

Cum să devii părinte…

….din învățăturile tradițiilor spirituale

Pregătirea parentalității își are originea în timpuri străvechi – conceptul de ”parenting” a fost inventat încă din zorii umanității așa cum o atestă tradițiile spirituale. Să trecem succint în revistă unele din aceste tradiții, pentru a afla câte ceva despre rolul părinților în aducerea pe lume a copiilor. Materialul este selectat dintr-o prezentare mult mai vastă făcută în cadrul site-ului  www.cosmiccradle.com

India – Bhagavad Gita ne reamintește că marile suflete sunt atrase de gândirea, vorbirea și acțiunea corectă, precum și de iubirea, armonia și bucuria care se reflectă în relațiile dintr-un cuplu.

De aceea, este în interesul cuplului să se pregătească pentru venirea unui copil: să se purifice, să sporească echilibrul trupului, minții și spiritului prin meditație, odihnă și o hrană sănătoasă, să renunțe la tot ce este nociv în viața lor.

Pitagora – Acest filozof grec a fondat un institut în care femeile să învețe despre căsnicia perfectă, împletirea a două suflete în miezul vieții și al adevărului.

Preotesele mai vârstnice sau o înaltă preoteasă le sfătuia pe femei despre timpul favorabil conceperii unui copil sănătos, precum și despre igiena fizică și morală în perioada sarcinii.

Femeile învățau cum să îndeplinească această lucrare în concordanță cu legea divină. (Schuré, Pythagoras and the Delphic Mysteries)

Școlile Misterelor grecești (anul 500 înainte de Hristos) – Femeile din antichitate primeau o pregătire și o inițiere feminină, pentru a-și îndeplini îndatoririle ca soții și ca mame. Școlile Misterelor grecești le învățau pe femei cum să aleagă persoana potrivită pentru a se căsători și cum să aducă pe lume copii sănătoși, puternici, frumoși, iubitori, magnetici, inteligenți.

Aceste femei inițiate au dat naștere unor mai filozofi, poeți, eroi, dansatori, artiști, arhitecți și sculptori. Încă mai admirăm faptele, sculpturile și cântecele lor sublime.

Copii lor dezvoltau trupuri frumoase, așa cum se poate vedea în sculpturile din timpul lui Pericle, precum Venus.

Tibet – Cuplurile se pregătesc fizic, emoțional, mental și spiritual înainte de a invita un copil în sânul mamei și al familiei. Cuplurile își reașează planurile de viață și își schimbă obiceiurile fizice pentru a-și purifica trupurile de toxine și se hrănesc cu hrană sănătoasă. (The Tibetan Art of Parenting – Arta tibetană a parentalității)

Mayașii, Incașii, Aztecii – Aceste culturi antice au fondat școli de formare pentru a pregăti femeile în vederea nașterii de copii evoluați.

Hindușii – Ritualuri sacre sunt înfăptuite pentru a pregăti drumul pământesc al unui suflet care coboară.

Vechii esenieni – practicau ritualuri pioase pentru în pregătirea sufetului care vine.

China antică – soția era încurajată să-și purifice inima, să lase la o parte mâhnirile lumești, să mediteze și să postească. Apoi, în a treia zi după terminarea menstruației, să facă dragoste după miezul nopții și înainte de ivirea zorilor. Soțul trebuie să-și armonizeze cele mai profunde sentimente cu soția lui și să-și contopească desfătarea cu a ei.

Aceste rânduri pun concepția ființei umane într-o nouă lumină. Sperăm că ați găsit în ele o sursă de inspirație!

În Articolul alăturat veți descoperi și viziunea modernă  în ceea ce privește pregătirea concepției și veți avea ocazia să comparați aceste perspective.

 

Exit mobile version